Åsa Otterlund

Åsa Otterlund är Senior Advisor hos Signium med specifikt fokus på rekrytering av nyckelpersoner till styrelse- och ledningsgrupp samt rådgivning och utbildning inom bolagsstyrning och direktinvesteringsverksamhet. Hon har personlig erfarenhet av operativt bolagsbyggande, investeringar och bolagsstyrning i många branscher – noterade såväl som onoterade.

Åsa påbörjade sitt första styrelseuppdrag i slutet av 1990 – talet och har arbetat kontinuerligt i olika styrelser sedan dess, i noterade- så väl som privata bolag samt inom föreningsverksamhet.

Sedan 2011 arbetar Åsa även med investeringar i onoterade tillväxtbolag i olika branscher såsom Industri, ICT/media, Life Science och kreativa näringar. De inledande åren som investerare arbetade Åsa för Almi Invest- koncernen där hon var verksam både som investeringsansvarig och CFO. Därefter har hon fortsatt att arbeta som rådgivare i olika investeringsuppdrag.

Tidigare har Åsa arbetat i operativa ledningsroller, ofta i entreprenörsdriva bolag i diverse branscher- från retail till ICT, betalningar och industri. Primärt har det varit CFO- och affärsutvecklande roller.

Åsa har en BSc i Business & Administration från Uppsala universitet och en MA i Europan Integration från University of Limerick, Irland. Hon är ackrediterad lärare för Styrelseakademiens Rätt Fokus utbildning samt har European Board Diploma med specialisering inom ESG från e.c.o.D.a.